WebHaritalarHaberlerMailDiskGörselVideoÇeviri
Giriş
Ctrl öncekisonraki Ctrl

Yandex'e giriş

Yandex'in Mail, Disk vb. kişisel servisleriyle çalışabilmek için aşağıda sıralanan yöntemlerden biri kullanılarak sisteme giriş yapılması gerekir:

  • Kullanıcı adınızı ve şifrenizi girin;
  • Yandex Elements'te kullanıcı adınızı ve giriş şifrenizi girin;
  • Kayıtlı olduğunuz sosyal ağı seçerek üzerinden giriş yapın.

Sosyal ağlar veya Yandex Elements kullanılarak yapılan girişler en fazla birkaç saat sürer ve tarayıcıyı kapattığınızda sonlandırılır. Tarayıcınızı tekrar açtığınızda kullanıcı girişi işlemini tekrarlamanız gerekir.

Birden fazla kullanıcı hesabı arasında geçiş yapma

Yandex'te birden fazla kullanıcı hesabınız varsa tekrar kullanıcı adınızı ve şifrenizi girmenize gerek kalmadan bu hesaplar arasında geçiş yapabilirsiniz:

Servisin başlığındaki isme tıkladığınızda 3 kullanıcı adını içeren bir liste açılır.

Kulanıcı hesabınızı Yandex.Pasaport'ta ve Yandex'in bu işlemi destekleyen diğer servislerinde seçebilirsiniz. Seçtiğiniz kullanıcı hesabınız ana kullanıcı hesabınız olarak algılanır: Bu özelliği henüz desteklenmeyen servislerde oturumunuz bu hesap altında açılır.

Listeye en fazla 5 adet kullanıcı hesabı ekleme hakkınız vardır. Listedeki kullanıcı adlarından herhangi birini listeden çıkarmak için o hesaba geçiş yapın ve Çıkış bağlantısını tıklayın. İçinde bulunduğunuz kullanıcı hesabı listeden çıkarılır ve bir sonraki kullanıcı hesabına otomatik olarak geçersiniz.

Not. Yandex'in başlangıç sayfası ve arama sonuçları sayfasındaki Çıkış bağlantısına geçiş yapılır ve listedeki tüm kullanıcı hesaplarınız silinir: Çalışmaya devam etmeniz için tekrar kullanıcı girişi yapmanız gerekir.

Birkaç kullanıcı hesabını listeden silmek için Kullanıcı ekle bağlantısından geçerek Listeyi düzenle bağlantısını tıklamanız gerekir.

Ortak bilgisayar

Normal şartlarda bir Yandex servisinde kullanıcı adınızı ve şifrenizi bir kere girdikten sonra bu veriler söz konusu servislerden yararlanmasanız bile 3 ay süreyle bilgisayarınızın belleğinde kalır. Kendi bilgisayarınız için çok yararlı olan bu özellik, ortak kullanımdaki bir bilgisayardan internete giriş yaptığınızda kişisel bilgilerinizin güvenliği açısından tehlike oluşturabilir.

Beni hatırlama seçeneğiyle web girişinizle ilgili verilerin sadece birkaç saat boyunca veya tarayıcı kapatılana kadar bilgisayar belleğinde kalmasına izin verme olanağınız vardır. Oturumunuzu kapatmayı unuttuğunuzda bile bilgisayar bir süre sonra web girişi için girdiğiniz kişisel verilerinizi kendi kendine "unutur".

Not. Başka birinin bilgisayarında oturuyorsanız, tarayıcının şifrenizi hatırlamasına izin vermeyin; birileri şifrenizi bilmese bile hesabınızı kullanabilir.

Güvenliğiniz açısından oturumunuzu kapatın: Bunu yapmak için ekranın sağ üst köşesine, profilinizin üzerine tıklayarak açılan menüden Çıkış yap butonunu tıklayın. NOT: Bazı servislerin arayüzünde ekranın sağ üst köşesinde bulunan Çıkış bağlantısını tıklamanız gerekmektedir.

Bir başkasının bilgisayarından giriş yapıp daha sonra çıkış yapmayı unuttuğunuzda Kişisel veriler sayfasında Tüm bilgisayarlarda oturumu kapat bağlantısına tıklayın.

İki Aşamalı Kimlik Doğrulama

İyi bir şifre bile biri tarafından görülebilir veya virüs aracılığıyla çalınabilir. Bunu önlemek için sadece tek kullanımlık şifrelere izin verebilirsiniz.

Tek kullanımlık şifrelerinin ve iki aşamalı kimlik doğrulama özelliğinin kullanımıyla ilgili bilgiyi İki Aşamalı Kimlik Doğrulama bölümünde bulabilirsiniz.

Klavye